Afdrukken

Standaard rolluiken

Van der Gun Zonwering RolluikenStandaard rolluik

Het standaard rolluik is veruit het meest toegepaste rolluik in Nederland. Het is een veelzijdig product met veel comfort verhogende kwaliteiten. Het standaard rolluik werkt isolerend voor warmte en kou, is geluid-isolerend, uitermate zonwerend, lichtwerend, beschermt het schilderwerk van het kozijn en is bovendien ook nog eens inbraak-vertragend. Onze rolluiken zijn uit te voeren met diverse bedieningsmogelijkheden van handbediend, middels band of koord  tot elektrisch al of niet op afstandsbediening, zowel individueel als in groepen aangestuurd. Tijdschakelingen (al of niet gekoppeld aan astrotijden) zijn eveneens goed mogelijk. Dit is met name ideaal voor een goed geregeld binnenhuisklimaat zonder dat u er op hoeft te letten. Het is ook mogelijk rolluiken uit te rusten met motoren, die u via uw smartphone kan bedienen, denk hierbij aan het io-concept van Somfy of het equivalent van een ander merk.

  • Standaard rolluiken zijn er in de kastmaten 15, 16.5, 18, en 20,5cm.
  • Rolluikkasten zijn standaard met een schuine kant van 45graden uitgevoerd, maar zijn er ook rond, kwartrond of vierkant.
  • De meest toegepaste lamellen zijn 40mm hoog. Andere lamelmaten zijn ook mogelijk.
  • Er zijn 10 standaard kleuren beschikbaar voor zowel de kasten als de lamellen, waarbij u ook een combinatie kunt kiezen van twee kleuren. Bijvoorbeeld de ombouw in een andere kleur dan het pantser. Dit biedt u tientallen combinaties om het rolluik te laten aansluiten bij uw persoonlijke stijl of de stijl van uw huis. 

Traditiegetrouw maken wij onze standaard rolluiken al vele jaren zelf in onze werkplaats aan de Stuartweg. Speciale wensen omtrent de maten, uitvoering of merk zijn voor ons geen enkel probleem. Merken die wij veel gebruiken zijn: Heroal, Somfy, Alulux, Aluprof, Becker en meer. 

De luxe variant van een standaard rolluik is die met geëxtrudeerde kappen. Deze kasten zijn, net als screenbakken, vervaardigd van getrokken profielen in plaats van de standaard 'gerolvormde' kasten.